Inspiratie Recepten Slow food

Recepten Open dag Urtica de Vijfsprong

20 juni 2015

Vandaag heb je heerlijke sapjes en een salade kunnen proeven bij onze stand op de open dag van Urtica de Vijfsprong in het kader van “Lekker bij de Boer”.

Wil je het ook eens zelf maken? Dat kan! Hieronder vind je het recept en het leuke is: alle ingrediënten hiervoor kun je vinden in de winkel van De Vijfsprong!

Verderop vind je de andere recepten van de heerlijke verse drankjes……

Sale

Courgette spaghetti met pistachepesto & rawmezan

Ingrediënten pasta:
⁃    2 kleine courgettes
Ingrediënten pesto:
⁃    ¾ cup pistachenoten
⁃    1/8 theel. Himalaya zout
⁃    1 bosje basilicum
⁃    1 eetl. citroensap
⁃    ½ cup extra virgin olijfolie
Ingrediënten rawmezan:
⁃    ¼ cup pijnboompitten
⁃    1/8 cup walnoten
⁃    ¼ cup edelgist vlokken
⁃    1/8 theel. Himalaya zout
Ingrediënten voor presentatie:
⁃    Gemengde salade

Benodigde keukenapparatuur:
⁃    Spirooli
⁃    Keukenmachine
⁃    Blender

Bereiding pasta:
Snijd de courgettes door de helft in stukken van ong. 7 tot 10 cm lang. Prik een stuk courgette in de spirooli en draai er flinterdunne spaghettislierten van. Knip of snijd de slierten in ‘makkelijk eetbare’ lengten. Doe de courgette spaghetti in een grote schaal.

Bereiding pistachepesto:
Pureer de basilicumblaadjes met citroensap in de keukenmachine. Voeg het zout, de pistachenoten en de olijfolie toe en mix het net zolang totdat de pistachenoten gemalen zijn, met af en toe nog stukjes noot. Voeg eventueel meer citroensap toe voor een nog frissere smaak en olijfolie voor een meer vloeibare substantie. Schep vervolgens de pistachepesto door de spaghetti.

Bereiding rawmezan:
Vermaal de pijnboompitten, walnoten, edelgist vlokken en zout in de keukenmachine tot een korrelig strooisel, dan heb je een wat knapperige bite (geen poeder dus).

Serveren:
Leg op elk bord een bedje van gemengde salade en schep daarbovenop de courgette spaghetti en garneer het geheel met wat rawmezan. Eet smakelijk!

 

You Might Also Like