Kinderen

Boerderijschool urtica soep 2019

Urtica (brandnetel)-wildpluk kruiden-soep boven open vuur op de boerderijschool.

 

Kinderen laten ontdekken hoe lekker vers bereid eten is. Nieuwe smaakjes kleurrijk op je bord zet aan tot proeven en eten. Samen ingrediënten verzamelen  in de moestuin en dan je eigen eten mogen bereiden.

Trots kunnen zijn op wat je samen gemaakt hebt is de ultieme stimulans voor kinderen nieuwe smaken te ontdekken. Aanraken, bekijken, ruiken en proeven. Dat is eten op een speelse manier verkennen en leren waarderen.

Ook leren ze wat er in het seizoen te krijgen is van tuinen en boeren uit de buurt. Onze kinderen zijn de toekomst, zij kunnen leren hoe liefdevol met de natuur en hun eten om te gaan.

Ik heb inmiddels heel wat ervaring in het koken met kinderen, zowel op basisschool als op de boerderijschool, waar we koken met wat er voorhanden is van het land.

Een kookclinic voor bovenbouw-leerlingen van de Vrije School stond ook op het programma in het kader van “De Avond van de Kunsten”, in mei 2019. Ik begeleidde hen in wat er komt kijken bij catering, ging een draaiboek met ze maken, vertelde ze over gastheerschap, hoe ik werk en waarom. Ook gingen we hapjes maken voor ongeveer 250 mensen.

Ik bied de volgende mogelijkheden:  Bel of mail me voor meer informatie.

* kinderfeestjes, ook in samenwerking met Tuinderij de Veldhof te Joppe.

* boerderijschool

* koken of werken met voeding in de kleuterklas

* bakken of koken met de klas (basisschool)

* kookclinics met bovenbouwleerlingen

Boerderijschool kruidenboter 2019

 laat je zintuigen prikkelen!