Smaak & Beleving juli 2017, een impressie

Smaak en Beleving 2017slowfood

team s&b

Nadja van den Berg van Cucin@casa en Spaanse topchef Yelel Canas, allebei Slow Food koks, organiseerden dit jaar voor de derde keer een bijzonder evenement, waar de liefde voor lekker, bijzonder en gezond eten centraal staat. Seizoens- en streekgebonden producten, zo van de bron.

Het evenement Smaak en Beleving vond dit keer plaats op onze prachtige boerderij in het buitengebied van Eefde en het was werkelijk een belevenis en smaaksensatie!

Voor € 75,- incl. drankjes serveerden de chefs maar liefst 19 verschillende gerechtjes als een reis om de wereld qua smaken en opmaak.

De gasten kwamen van dichtbij en veraf zoals Leeuwarden (Youth Food Movement) en Amsterdam.

De dagen erna gonste het in Zutphen en omstreken van dit mooie evenement. Veel mensen hadden er bij willen zijn. Maar er is goed nieuws: zeer waarschijnlijk wordt het nog eens gehouden bij Patagonia in Amsterdam, begin 2018, in het voormalige Jamie Oliver restaurant Fifteen. En in juni 2018 weer in Eefde. Houd de website dus goed in de gaten!

Hieronder wat foto’s van de gerechten van Smaak & Beleving 2017. Ook een filmpje met een kijk in de keuken, in de green egg en in de grond 😉https://vimeo.com/233446518?utm_source=email&utm_medium=vimeo-cliptranscode-201504&utm_campaign=28749   Veel kijkplezier!

ingang deelhuiskamer restaurant 2017smaak en beleving bordjetafel bbq s&bknolletjes met dip s&bharing cevicheklaprozen knoppen

salade tuin van eefde s&bspringrolls smaak en belevingaardappel met kwarteleitjes en pinedessert s&bpine sorbet

 

Over Yelel Cañas (wwww.restaurantekiaora.com) werd geboren in Valencia in 1984 en volgens zijn ouders begon hij te koken vanaf zijn vijfde jaar. Alles over planten, dieren, eten en koken werd hem met de paplepel ingegoten op de ecologische boerderij van zijn ouders.

Na school vertrok hij naar Engeland, de VS, Nieuw-Zeeland, Panama, Italië en Spanje waar hij zich liet inspireren door lokale chefs en hun culinaire kennis. Al deze ervaringen gebruikte Yelel om tot culinaire en bijzondere gerechten te komen.
Terug in 2009 in Valencia creëerde hij samen met zijn vader Miguel Cañas project ‘Kiaora’. Een top-restaurant dat gebruik maakt van producten die zijn geteeld op hun eigen boerderij. Dit zorgde voor een creatieve en persoonlijke keuken op basis van biologische, inheemse en wilde producten.

‘Kiaora Biococina’ kreeg in 2014 een ‘Certificate of Excellence 2014’ van tripadvisor. Klanten noemden het ‘A little big culinary adventure’. In 2015 vertrok hij naar Barcelona, waar hij het menu heeft samengesteld van een nieuw geopend vegetarisch restaurant in Barcelona, The Green Spot (https://www.facebook.com/thespotbarcelona/?fref=ts). Op dit moment reist Yelel met regelmaat heel Europa door om voor smaakbelevingen de mooiste creaties te bereiden, al dan niet samen met andere chefs.

Met lokaal, schoon en eerlijk verbouwde en grootgebrachte producten.